Afgelopen weekend vond de prijsuitreiking van Belgerinkel plaats in Herenthout. Met deze prijsuitreiking beloonde  de gemeente 25 burgers die te voet of met de fiets hun boodschappen deden.

Want er zijn heel wat voordelen van fietsen en stappen naar de winkel:

  • Je gezondheid. Het helpt je conditie op peil houden.
  • Een dalende uitstoot van schadelijke stoffen.
  • Gedaan met zoeken naar een parkeerplaats.
  • Een besparing op parkeertickets en brandstof.
  • Meer fietsers in het straatbeeld maken de dorpskern veiliger en aangenamer.

De Belgerinkel-campagne liep van 26 april tot 31 mei 2014. Telkens je met de fiets of te voet boodschappen deed bij de deelnemende handelaars, kreeg je een lootje om te registreren op de Belgerinkel-website. Door de registratie maakten de deelnemers dagelijks kans op een mooie prijs. Bovendien kwamen ze in aanmerking voor de prijzenpot van onze gemeente.

Uit de geregistreerde lootjes trok de computer 25 winnaars die mooie prijzen mochten ontvangen. We verdeelden fietstassen en aankoopbons van de plaatselijke middenstand voor bedragen van 15, 25 en 50 euro. De hoofdprijs was opnieuw een mooie Belgerinkel-fiets. Deze werd gewonnen door Jos Aerts uit de Vlakke Velden.

De campagne was opnieuw een succes. In Herenthout namen 920 personen deel aan de campagne. Zij registreerden 4886 loten die ze ontvingen bij 53 Herenthoutse handelaars.   Meer info? www.belgerinkel.be